Tukaj je tvoja solata tega tedna. Pripravila sva jo z željo združiti arome poletja, mediterana. Osnova je mlada špinača. Rdeča paprika. Bazilika, olive, česen. Popražena piščančja prsa na kokosovem olju. Pa še kaj. Recept smo razvili v sodelovanju z Mercatorjem. Klikni tukaj in poglej še nekaj odličnih jedi zate!

Mediteranska solata s piščančjimi trakci in baziliko

Sestavine

  • 250 g piščančjih prsi
  • 200 g mlade špinače
  • 2 rdeči papriki
  • 150 g feta sira
  • 100 g oliv
  • žlica kokosovega olja
  • 30 g sveže bazilike
  • 2 stroka česna
  • Olivno olje
  • Balzamični kis
  • Sol in poper

Priprava

  • Piščančje prsi nareži na trakce in posoli
  • Segrej ponev, dodaj kokosovo olje in popraži piščančje prsi
  • Papriko nareži na trakove in popraži v ponvi
  • Feta sir nareži na kocke
  • V skledi zmešaj mlado špinačo, praženega piščanca, papriko, olive in baziliko
  • Dodaj olivno olje, balzamični kis, sol in poper
  • Postrezi takoj ali ohlajeno

Klikni tukaj za vse recepte, ki sva jih SKETA.si razvila skupaj z Mercatorjem.