Ajdove palačinke z nadevom gorgonzole, praženih orehov in jabolčnega pireja

Ajdove palačinke z gorgonzolo, orehi in jabolčnim pirejem

Neverjetna kombinacija okusov za nekoliko drugačne palačinke. Količine ustrezajo za 2-3 osebe (štiri večje palačinke).

Ajdove palačinke z nadevom gorgonzole, praženih orehov in jabolčnega pireja

Sestavine

  • 150 g ajdove moke
  • 3 dl mleka
  • 2 jajci
  • žlička sladkorja
  • žlička pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 100 g orehov
  • 150 g gorgonzole
  • 3 jabolka

Priprava

  1. v skledi premešaj jajca in moko
  2. počasi vlivaj mleko in mešaj
  3. dodaj sladkor, pecilni prašek in sol
  4. premešaj in postavi v hladilnik za kakšno uro, da se testo posede
  5. ponev namaži s kokosovim oljem ali maslom in ulij maso čez celotno površino
  6. peci približno 2 minuti na vasi strani

Nadev

  1. orehe na hitro popraži v ponvi ali segrej v pečici (samo toliko, da zadišijo)
  2. gorgonzolo nareži na kocke
  3. jabolčni pire pa pirpravi tako, da olupiš jabolka, narežeš ali naribaš in skupaj z nekaj vode dušiš v ponvi toliko časa, da se zmehčajo
  4. polovico palačinke namaži z jabolčnim pirejem, dodaj rahlo zdrobljene orehe, nadrobljeno gorgonzolo in prepogni

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi