Avokadov sladoled s pistacijo

Avokadov sladoled s pistacijami

Avokadov sladoled s pistacijami je prava poslastica za ljubitelje avokada. Za pripravo ne potrebujemo avtomata za sladoled, le posoodo, zmrzovalnik, 5 sestavin ter malce časa. Preprost za pripravo in tako zelo okusen!

Avokadov sladoled s pistacijo

Avokadov sladoled s pistacijami ima kremno teksturo, je pa tudi odlična osnova, ki ji lahko dodamo še druge okuse. Dodamo mu lahko čokolado, vmešamo sadni sorbet ali recimo kokosovo Linolado.

Količina: 8 kepic / Čas priprave: 30 minut + hlajenje  / Zahtevnost: 1 od 5

Hranilne vrednosti (na kepico) 
Energetska vrednost 324 kcal
Beljakovine8 g
Ogljikovi hidrati41 g
Maščobe15 g

Sestavine:

  • 1 avokado
  • 5 dl sladke smetane
  • 4 dl sladkanega kondenziranega mleka
  • 100 g očiščenih pistacij
  • sok 1/3 limone

Postopek:

  • avokado, limonin sok  in kondenzirano mleko zmešamo v mešalniku ali blenderju
  • ločeno stepemo sladko smetano
  • smetano nežno in postopoma vmešamo k avokadovi masi
  • dodamo oluščene pražene pistacije (nesoljene)
  • maso za sladoled vlijemo v posodo in prestavimo v zamrzovalnik za vsaj 3 ure
  • če želimo lahko vsako uro vmes z vilicami premešamo sladoled, da se znebimo ledenih kristalov, ni pa nujno, ker je masa za sladoled dovolj zračna in vsebuje dovolj maščobe in sladkorja, da bo rezultat kremen sladoled

Nasveti:

V kolikor imate napravo za pripravo sladoleda jo uporabite za še boljši rezultat.

Dobro je, da za ta recept uporabimo zrel avokado. Kako v trgovini preveriti, če je avokado dovolj zrel. Najbolj zanesljiv je otip. Zrel avokado je na otip rahlo mehak. Zrelost pa lahko preverimo tudi tako, da avokadu odstranimo pecelj. V kolikor se ta enostavno odstrani in je spodaj barva zelenkaste barve je avokado zrel. Rjava barva ponavadi pomeni, da je avokado preveč zrel, če pa se pecelj odstrani s težavo pa bo potrebno še nekoliko počakati.

Črvst in nezrel avokado postavimo v papirnato vrečko skupaj z banano. Tako bo dozorel v približno treh dneh.

Poskusite tudi avokadov sladoled s kokosom in breskve z malinami in smetano.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi