Lahkotna poletna sladica s piškoti, sadnim pirejem marelic ter borovničevo kremo z mascarponejem.

Sestavine za 5 porcij

  • 300 g marelic
  • 100 g borovnic
  • 100 g mascarponeja
  • 300 g grškega jogurta
  • 1/2 čž cimeta
  • 2 jž medu
  • 100 g piškotov savoiardi

Postopek

  • v 5 posodic razporedi kekse, prihrani 2 keksa
  • zmešaj mascarpone, sladkor in grški jogurt, dodaj še cimet
  • marelicam odstrani koščico, nareži na kose, dodaj med, zelo dobro zmiksaj s paličnim mešalnikom
  • prelij polovico pireja marelic po piškotih
  • sledi plast zmesi jogurta in mascarponeja
  • drugi polovici pireja marelic vmešaj borovice, zmiksaj in razporedi po kozarcih
  • če želiš lahko temu pireju vmešaš gostilo, npr želatino fix ali glukomanan
  • nasekljaj preostala piškota in ju razporedi po posodicah
  • shrani na hladnem