Kolač, ki resnično diši po praznikih. Božično začinejn ingverjev kolač bo zasijal na praznično okrašeni mizi. Postrezi s skodelico dobrega čaja.

Sestavine:

  • 250 g moke
  • 220 g sladkorja
  • 625 g nesladkane jabolčne čežane
  • 2 žlici kandiranega ingverja
  • 1 žlica limoninega soka
  • 1 žlica koruznega škroba
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 1 žlička cimeta
  • 2 žlički ingverja v prahu
  • 1/2 žličke mletih klinčkov
  • 1/2 žličke soli

Priprava ingverjevega kolača:

  1. najprej zmešaj suhe sestavine (moka, sladkor, začimbe, pecilni prašek, škrob, kandiran ingver)
  2. nato jim primešaj tekoče sestavine in dobro premešaj
  3. segrej pečico na 180 °C
  4. maso za kolač vlij v okrogel pekač (lahko za potico) in peci 50-60 minut pri 180 °C
  5. odstrani iz pečice, ohladi, potresi s sladkorjem v prahu ali prelij z javorjevim sirupom

Njam!