Burrito je klasika mehiške kulinarike in v tej različici je kar brez mesa, z dodatkom ajdove kaše in mešanice začimb Kotanyji. Potrebuješ paprike, pelate, čebulo, česen, solato, špinačo, Kotanyji mešanico Burrito, ajdovo kašo, tortilje in navaden ali grški jogurt, lahko tudi kislo smetano, če slednjega ni pri roki. Čas? Pol ure.

 

Sestavine

  • 3 paprike (mešane)
  • 1 konzerva pelatov (majhna)
  • 2 rdeči čebuli
  • 2 stroka nasekljanega česna
  • 1/3 solate
  • pest sveže špinače
  • 1 vrečka začimbne mešanice Kotanyji Burrito
  • 125 g ajdove kaše
  • 1 lonček navadnega jogurta
  • sol in poper po okusu
  • tortilje

 

Postopek

  • ajdovo kašo skuhaj po navodilu z embalaže
  • nasekljaj čebulo, česen
  • očisti papriko, solato, špinačo
  • nareži papriko na kolobarje
  • popraži na olju čebulo, papriko, dodaj česen
  • ko se malce zmehča zalij s pelati
  • dodaj kuhano in odcejeno ajdovo kašo
  • dodaj začimbno mešanico po okusu
  • dodaj cele liste špinače
  • solato nareži na tanjše kolobarje
  • jogurtu vmešaj žlico začimbne mešanice Burito Kotanyji
  • tortilje pogrej
  • na zgornjo polovico tortilje najprej malce solate, nato polnitve, zalij z žlico jogurta
  • tortiljo zavij in takoj pojej