Azijski žur na krožniku. Chop suey s svinjino. Ne manjka pa tudi zelenjave. Od pora, blitve, paprike, gobic, kalčkov, korenčka, zelene… Eksplozija okusov. Priprava pa zelo hitra in preprosta.

Sestavine

  • 400 g svinjskega fileja
  • tretjina pora
  • 50 g blitve
  • ena rdeča paprika
  • 200 g šampinjonov
  • sojini kalčki
  • en korenček
  • steblo zelene
  • sojina omaka
  • koruzni škrob
  • sol in beli poper

 

Priprava

  • svinjino nareži na kocke in jo mariniraj z mešanico sojine omake in koruznega škroba
  • vso zelenjavo nareži na manjše koščke
  • segrej vok, dodaj olje in sprva praži svinjino 2 minuti
  • nato dodaj zeleno, blitvo, korenček, šampinjone, papriko in nadaljuj s praženjem
  • dodaj še kalčke, sol in beli poper
  • praži 5 minut, nato prelij z mešanico koruznega škroba in vode in premešaj
  • postrezi s kuhanim rižem