Čičerika z zelenjavo in jajci

Predjed ali priloga. Lahko jo hranite tudi v hladilniku in jajce dodate tik pred postrežbo. Ker je zadosti nasitna je lahko tudi samostojna predjed, v primernih količinah pa se dobro obnese kot malce manj klasična priloga.

Sestavine

  • 1 velika čebula
  • 2 stroka česna
  • 4 rumene paprike
  • 2 paradižnika
  • 120 g (pol odcejene pločevinke) kuhane čičerike
  • majhen šop bazilike
  • majhen šop luštreka
  • drobnjak
  • 2 jajci
  • sok polovice limone
  • sol in poper
  • olivno olje

Postopek

  • čebulo, česen, papriko in paradižnik umijemo in nasekljamo
  • umijemo in nasekljamo baziliko in luštrek
  • stisnemo sok polovice manjše limone
  • na olivnem olju najprej prepražimo čebulo, nato česen
  • prepražimo tudi paradižnik in papriko, približno 10 minut, vmes dodamo čičeriko in nasekljan luštrek ter baziliko
  • solimo in popramo po okusu
  • vmešamo jajci
  • serviramo in pokapljamo s sokom limone ter okrasimo z nasekljanim drobnjakom

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi