Čokoladna torta z jagodami in borovnicami (LCHF)
V samo pol ure je lahko pred tabo čokoladna torta z borovnicami in jagodami. Brez dodanega sladkorja. Brez moke.
Sestavine
- 50 g masla *
- 50 g temne čokolade *
- 2 jajci
- 3 žlice medu ali 50 g eritritola
- 1 pecilni prašek
- 0,3 dl ruma
- 2 dl sladke smetane
- pest jagodičevja
Postopek
- rumenjake stepeš z medom oziroma sukrinom
- beljake stepeš v sneg
- maslo in čokolado stopiš in zmešaš
- čokoladno maso vmešamo k rumenjakom, dodaš pecilni prašek in rum
- nato tej masi postopno in nežno vmešaš še sneg beljakov
- pečeš 25 minut pri 170 stopinjah Celzija
- okrasiš s stepeno smetano in jagodičevjem, ki ga pred tem zmehčaš v ponvi
* Partner SKETA.si in Presno.si je družba Mercator