Čokoladne blazinice z medom, cimetom in sezamom

Čokoladne blazinice z medom, cimetom in sezamom

Sredica mehka, kot brownie, brez dodanega sladkorja. To so resnično božanske čokoladne blazinice z medom, cimetom in sezamom. Zagotovo jih bo zmanjkalo en, dva, tri.

Čokoladne blazinice z medom, cimetom in sezamom

Sestavine za približno 25 blazinic:

  • 200 g temne čokolade
  • 50 g masla
  • 2 jajci
  • 3 žlice medu
  • žlička cimeta
  • 100 g moke
  • 25 g kakava v prahu
  • pecilni prašek
  • sol
  • 100 g sezama

Priprava čokoladnih blazinic:

  1. čokolado stopi na vodni kopeli in vanjo vmešaj maslo
  2. jajca in med penasto vmešaj
  3. k jajčni zmesi prilij mešanico čokolade in masla ter dobro premešaj, da se poveže
  4. v posodi zmešaj suhe sestavine in jih nato primešaj k čokoladni zmesi
  5. vse skupaj postavi v hladilnik, da se strdi toliko, da lahko oblikuješ kroglice
  6. ohlajeno maso oblikuj v manjše kroglice (3-4 cm) in jih povaljaj v sezamu
  7. razporedi na pekač, pokrit s papirjem za peko in peci 8-10 minut pri 180 °C
  8. preden postrežeš počakaj, da se ohladijo

Njam!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi