Vsestransko uporaben čokoladni mousse, ki je lahko z dodatkom svežega sadja tudi izvrstna sladica. Pripravljen je zelo hitro in omogoča številne nadgradnje.

Sestavine za 3 kozarčke čokoladnega moussa:

  • 300 ml smetane
  • 170 g temne čokolade
  • 80 ml mleka
  • 2 rumenjaka
  • žlica sladkorja

Priprava:

  1. mleko in 100 ml smetane segrej do vretja
  2. v ločeni posodi stepaj rumenjaka in sladkor toliko časa, da rumenjaki posvetlijo
  3. k rumenjaku nato primešaj polovice vročega mleka in dobro premešaj
  4. jajčno mešanico nato prilij nazaj k mleku in segrevaj še nekaj časa (ne sme zavreti)
  5. čokolado nadrobi v večjo skledo
  6. vročo jajčno-mlečno zmes prelij skozi cedilo čez čokolado in premešaj, da se čokolada dobro raztopi
  7. preostalo smetano stepaj in nežno vmešaj k čokoladni zmesi
  8. Postrezi takoj s svežim jagodičevjem

Dober tek!