Neverjetno okusna gobova pašteta, ki je dejansko pripravljena hitreje, kot jo lahko poješ. V tem receptu so v glavnih vlogah praženi indijski oreščki in sveži šampinjoni. Kaj čakaš? Poskusi.

Sestavine:

  • 250 g svežih šampinjonov (najbolje rjavih)
  • ena večja čebula
  • 3 žlice kokosovega olja
  • 60 g indijskih oreščkov
  • sol in poper po okusu

Priprava:

  1. indijske oreščke prepraži v ponvi in jih odstavi
  2. čebulo drobno nasekljaj in jo praži na kokosovem olju dokler ne porumeni
  3. odstrani čebulo in v isti ponvi praži še na lističe narezane šampinjone
  4. pri šampinjonih je pomembno, da jih pražiš na visoki temperaturi, saj jih ne želimo skuhati
  5. v mešalniku najprej do drobnega premešaj pražene indijske oreščke
  6. dodaj še šampinjone, čebulo, sol in poper in premešaj do gladkega
  7. počakaj, da se ohladi, prestavi v kozarček in hrani v hladilniku

Dober tek!