Domača smetanova rolada

Le čemu bi rolado kupili v trgovini? Pripravite raje svojo, domačo in občutite neprimerljivo boljši okus.

Sestavine za 30-40 cm debele domače smetanove rolade

Postopek

  • ločite rumenjak in beljak
  • stepite beljak in mu dodajte 100 g sladkorja ter vanilijev sladkor, nastati mora trd beljakov sneg
  • vanj vmešajte rumenjake in z mešalnikom dobro premešajte
  • na koncu vmešate še moko
  • na pladenj položite peki papir in nanj prelijte in enakomerno razmažite testo
  • pri 200 stopinjah ga pečite 8 minut, nato se naj malce ohladi
  • vmes pripravite nadev – zmešate sladko smetano, mascarpone, 20 g sladkorja, kokosovo moko in limonino travo
  • premažete pečeno rolado in jo previdno zrolate
  • nato jo postavite za nekaj ur v hladilnik, da se vsebina dobro strdi
  • pred serviranjem posujte s sladkorjem v prahu in razrežite na kose

* Partner SKETA.si in Presno.si je družba Mercator

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi