Enostavno najboljše so domače miške. Tokrat še z dodatkom v rum namočenih rozin, da popestrijo okus. Posuj jih z mešanico sladkorja v prahu in cimeta.

Domače ocvrte miške z rozinami

Sestavine za tri osebe:

  • 300 g gladke moke
  • 40 g sladkorja
  • 20 g svežega kvasa
  • 250 ml mleka
  • 30 g masla
  • 2 rumenjaka
  • 3 žlice ruma
  • 30 g rozin
  • Olje za cvrtje
  • Sladkor v prahu za posip
  • Žlica cimeta v prahu

Priprava:

  1. Rozine nasekljaj in jih namoči v rum za pol ure
  2. Z ročnim ali namiznim mešalnikom zmešaj moko, sladkor, nadrobljen kvas, mleko, rumenjake, rum in namočene rozine
  3. Ko dobiš gladko kvašeno testo, ga pokrij in postavi na toplo za 30-60 minut, da vzhaja
  4. Olje za cvrtje segrej na 180 °C
  5. Miške oblikuj z dvema žlicama, kot bi delal žličnike; pomagaj si tako, da žlici pred oblikovanjem namočiš v olje
  6. Miške spusti v vroče olje jih cvri do zlato rumene barve, vmes jih še obrni
  7. Počakaj, da se miške malce ohladijo in jih posipaj z mešanico sladkorja v prahu in cimeta
  8. Najbolj okusne so še tople

Dober tek!