Dvojna čokoladna torta brez peke

Dvojna čokoladna torta. Brezkompromisna čokoladna izkušnja. Čokoladna torta z dvojno dozo za prave ljubitelje čokolade. Lahko jo pripravimo tudi v veganski različici.

Dvojna čokoladna torta že zveni tako neverjetno dobro in okusno. Recept zanjo je resnično preprost in ne zahteva nobene peke. Osnova je pripravljena iz piškotov in kokosovega olja, osnova je krasen čokoladni mousse z dodatnim čokoladnim prelivom. Preprosto božansko.

Čas priprave: 80 minut / Količina: 10 kosov / Zahtevnost: 2 od 5 

Sestavine za čokoladno torto:

Podlaga/osnova (20 cm model)

  • 100 g kokosovega olja
  • 200 g graham keksov
  • 20 g kakava
  • 1 ščepec soli

Krema:

  • 5 dl rastlinske smetane
  • 300 g temne čokolade
  • 50 g kakavovega masla
  • 1 čajna žlica agar agar

Preliv:

  • 60 g temne čokolade
  • 1 dl rastlinske smetane
  • 0,3 dl ruma
  • naribana temna čokolada

Postopek priprave čokoladne torte:

  • Sestavine za podlago zmešamo z mešalnikom.
  • Pekač obložimo s papirjem za peko in čez posujemo mešanico piškotov. Enakomerno razporedimo, nekoliko pritisnemo ob dno in prestavimo v hladilnik.
  • Smetano segrejemo skoraj do vretja.
  • V še vročo smetano vmešamo kakavovo maslo in nadrobljeno čokolado.
  • Mešmo do gladke konsistence.
  • Dodamo agar (v 1 dl hladne vode žlica agarja, zmešamo in kuhamo do vretja).
  • Stopljen agar vmešamo k čokoladni zmesi.
  • Kremo prelijemo čez tortno piškotno osnovo.
  • Torto postavimo v hladilnik za dobro uro, da se strdi.
  • Pripravimo še čokoladni obliv. Segrejemo smetano, primešamo čokolado, premešamo, da se vse stopi in poveže, dodamo rum, premešamo in prelijemo po ohlajeni torti.
  • Torto še za slabe pol ure postavimo v hladilnik.
  • Preden jo postrežemo jo okrasimo z naribano čokolado.

Nasveti:

Agar aktiviramo tako, da ga segrejemo do vretja. Topi se namreč pri 85 °C, strdi pa nekje med 32-40 °C.

Agar lahko nadomestimo tudi z želatino. Pozor, v tem primeru torta ne bo več veganska.

Če želimo nekoliko bolj bogat, maslen okus, lahko kokosovo olje v osnovi torte nadomestimo z maslom.

Poskusite tudi kraljico čokoladnih tort, Torto črni gozdiček ali presni matcha kokos cheesecake.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi