Po okusni božični večerji ali na božično jutro si boste ob toplem kaminu v družbi vaših najbližjih gotovo zaželeli nekaj sladkega, kar zadiši po božiču.

Za vas smo izbrali francoski toast s karamelo in cimetom. Ta enostavna božična sladica bo s prazničnimi okusi v vašo kuhinjo pripeljala sladko presenečenje.

In kako boste pripravili to čudovito božično sladico?

  • V posodi stepite tri jajca, dodajte 1 dl ekološkega mleka, žličko cimeta v prahu in žlico trsnega sladkorja
  • Mešanico dobro premešajte in vanjo namočite šest rezin kruha iz bele moke
  • Nato rezine kruha na obeh straneh popecite v ponvi
  • Obenem v kozici stopite maslo, dodajte 2 žlici rjavega trsnega sladkorja, počakajte, da karamelizira, nato zalijte z 1 dl ekološke sladke smetane
  • V karamelizirano polivko namočite popečene rezine kruha in francoski toast je pripravljen
  • Za piko na i dodajte javorjev sirup
  • Za osvežitev sladice  postrezite s svežim jagodičevjem in kepico vaniljevega sladoleda

Takšna sladica se bo zagotovo priljubila tudi vsem ljubiteljem smučanja, ki bodo božič preživeli v kakšni izmed koč na smučišču. Kaj pravite na to, da po prihodu iz smučišča v koči zadiši po toplem francoskem toastu s karamelo in cimetom? Preživite čaroben božič!