Hruškov chutney

Hruškov chutney

Chutney je odlična priloga mesnim in zelenjavnim jedem. Rahlo pikanten, sladko-kisel in igriv. Priloga, ki doda bogato zgodbo krožniku. Chutneyja lahko pripraviš nekoliko več in hraniš v hladilniku ali pa ga postrežeš takoj.

Hruškov chutney

SESTAVINE

  • 3 hruške
  • 1 mlada čebula
  • 3 žlice brusnic (ali rozin sultanin)
  • 1 cm ingverja
  • 2 žlici masla (ali kokosovega olja)
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • 3 žlice jabolčnega ali riževega kisa
  • 1 dl belega vina (najbolje suhega)
  • žlica curryja v prahu
  • žlica paprike v prahu
  • žlička čilija
  • pol žličke cimeta
  • pol žličke soli (ali po okusu)
  • žlička popra
  • pest svežega koriandra

PRIPRAVA

  1. v ponvi na maslu na hitro prepraži drobno nasekljano mlado čebulo in drobno nasekljan ingver
  2. dodaj kis, sladkor, vino, curry, brusnice, papriko v prahu, cimet, poper, sol in čili; dobro premešaj in kuhaj na rahlem ognju nekaj minut
  3. hruške olupi in nasekljaj na majhne kocke
  4. primešaj hruške in kuhaj toliko časa, da se zmehčajo in se tekočina reducira
  5. na koncu dodaj na drobno nasekljan koriander

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi