Jagnječja pečenka

Zelo nežno, sočno in okusno meso, ki pri nas žal še vedno ni zelo pogosto prisotno na mizah. Jagnjetina je pripravljena v pečici, racionalno začinjena in odlična.

Sestavine

  • 2 kg jagnjetine
  • ½ čebule
  • 3 stroki česna *
  • 2 čajni žlici suhega timijana
  • 1 čajna žlica suhega rožmarina
  • 1 čajna žlica popra
  • 30 g (4 čajne žlice) soli
  • 1 dl olja
  • 5 dl jušne osnove (domače ali 1 kocka v 5 dl vode)
  • čili omaka po želji *

Postopek

  • meso opereš pod pipo in obrišeš do suhega
  • posuješ s soljo in poprom, timijanom in rožmarinom
  • v posodo za peko še polovica čebule in 3 stroke česna
  • olje zagreješ do vrelega in previdno preliješ po mesu
  • v pečico za 150 minut pri 160 stopinjah Celzija
  • vmes redno prelivaš z jušno osnovo in sokovi, ki se naberejo na dnu posode
  • nekajkrat obrneš meso, po želji dodaš še malce čili omake
  • po zaključku peke naj »počiva« 20 minut, da se sokovi umirijo

* Partnerja SKETA.si in Presno.si sta Gorenje in Mercator.

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi