Preprost zelenjavni obrok z uravnoteženim razmerjem med ogljikovimi hidrati, maščobami in beljakovinami. Kvinoja z grahom in rdečim zeljem je lahko glavna jed, odlično se pa znajde tudi kot priloga.

Sestavine za 2 obroka:

  • 100 g kvinoje
  • 150 g graha (zamrznjen ali vložen)
  • 130 g svežega rdečega zelja
  • 2 žlici oljčnega olja
  • žlička soli
  • žlička kajenskega popra

Priprava kvinoje z grahom in rdečim zeljem:

  1. skuhaj kvinojo
  2. vmes na ponvi segrej oljčno olje in dodaj grah
  3. grah praži dokler ni pripravljen (če je zamrznjen nekoliko dlje, kot, če je vložen)
  4. dodaj rdeče zelje in ga skuhaj z grahom praži 5 minut
  5. zelje in grah začini s soljo in kajenskim poprom
  6. kuhano kvinojo odcedi, in primešaj k zelenjavi

Dober tek!