Dobra lazanja vedno pogreje poleg želodca še srce. Tokrat malo drugačna različica s špinačo in mortadelo. Okusna, enostavna in užitkarska.

Sestavine za omako:

  • 0,4 l smetane za kuhanje
  • 2 rumenjaka
  • 50 g naribanega cheddar sira
  • 50 g naribanega parmezana
  • 150 g rikote
  • sol
  • poper
  • muškatni orešček

Sestavine za nadev:

  • 300 g mlade špinače
  • sok polovice limone
  • 150 g mortadele
  • 250 g pora
  • 3 stroki česna
  • Sol
  • 12 listov testenin za lazanjo

Priprava:

  1. V skledi zmešaj smetano, rumenjaka, cheddar sir, parmezan in rikoto
  2. Dodaj sol, poper in muškatni orešček po okusu in dobro premešaj
  3. Nasekljaj por in česen in ju skupaj prepraži v ponvi na olivnem olju
  4. Nato dodaj še špinačo in kuhaj toliko časa, da se zmehča
  5. Na koncu k špinačnemu nadevu dodaj še limonin sok in premešaj
  6. Mortadelo nareži na trakove
  7. Prični zlagati lazanjo tako, da najprej v pekač dodaš plast omake, sledi plast treh listov testenin za lazanjo (nekuhanih), nato plast špinače in še plast mortadele
  8. Zlaganje ponovi trikrat in zaključi s plastjo testenin, prelitih z omako in olivnim oljem
  9. Peci 40 minut pri 180 °C
  10. Počakaj, da se ohladi in postrezi

Dober tek!