Mesna štruca polnjena z mozzarello

Mesna štruca polnjena z mozzarello

Ta mesna štruca je dobrota, ki jo bo vesela vsa druščina za mizo. Postrezi s pečenim krompirjem, svežo solato in nasmehom.

Mesna štruca polnjena z mozzarello

Sestavine:

  • 700 g mlete govedine
  • 2 jajci
  • 60 g drobtin
  • Sol
  • Paprika v prahu
  • Česen v prahu
  • Poper
  • 120 g mozzarelle
  • BBQ omaka ali ketchup

Priprava:

  • Mleti govedini dodaj drobtine, jajci, papriko in česen v prahu in sol
  • Dobro premešaj
  • V model za štruco dodaj najprej 3/4 mase in oblikuj štruco
  • Na sredini mase naredi prostor za mozzarello in nato prekrij s preostankom mase
  • Peci 40 minut pri 180 °C, nato vzemi iz pečice, štruco premaži z BBQ omako ali ketchupom in peci še 20 minut
  • Vzemi in pečice, počakaj, da se nekoliko ohladi, okrasi s peteršiljem in postrezi s svojo najljubšo prilogo

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi