Ocvrte marele

Ocvrte marele

Kaj bolj kriči jesen, kot sveže nabrane gobe? Ocvrte marele so poslastica, ki preprosto ne sme manjkati na mizi v tem letnem času. Postrezi si porcijo pohanih marel in okusi jesen na svojem krožniku.

Ocvrte marele

Sestavine:

  • 4 veliki klobuki marel (dežnikarice)
  • 70 g krušnih drobtin
  • 40 g parmezana
  • 3 jajca
  • sol in bel poper
  • olje za cvrtje

Priprava:

  1. marele rahlo obriši z vlažno krpo in odstrani peclje
  2. jajca razžvrkljaj in dodaj, sol, poper in parmezan
  3. ločeno si pripravi drobtine
  4. marele sprva pomoči v mešanico jajc in parmezana, nato še v drobtine
  5. v ponvi segrej olje za cvrtje
  6. dodaj marele in jih ocvri do zlatorumene barve (nekje 5-7 minut)
  7. odstavi na papirnato brisačko, da vpijejo odvečno maščobo

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi