Pire iz buče

Za spremembo naj bo pire iz buče. Bučo očistiš, narežeš, spečeš, speštaš, dodaš nekaj malenkosti in postaviš na krožnik.

Sestavine za dva

  • 500 g buče
  • 50 g kokosovega olja ali masla
  • 2 žlici olivnega olja
  • sol po okusu
  • čajna žlica kurkume v prahu
  • muškatni orešček

Postopek

  • bučo olupiš, odstraniš semena, narežeš na manjše krhlje
  • pečico na 190 stopinj, bučo razporediš po peki papirju, poliješ z olivcem in pečeš 15 minut
  • pečeno bučo zmešaš z zmehčanim kokosovim oljem/maslom, soljo, kurkumo in muškatnim oreščkom
  • postrežeš, pri tem pa lahko poliješ še z malce bučnega olja in okrasiš s praženimi bučnicami

Poskusi tudi

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi