Chicken Tikka Masala

Piščančja Tikka Masala

Piščančja Tikka Masala je zanimiva jed, ki malce povleče proti Indiji, a hkrati tudi proti Veliki Britaniji, kjer je med bolj priljubljenimi jedmi.

Chicken Tikka Masala

Piščančja Tikka Masala je lahko pri vsakem kuharju drugačna, saj obstaja malo morje različnih receptov. Moj je dokaj preprost, nima eksotičnih sestavin. Izjema je garam masala, a tudi to najdeš v vsaki bolje založeni prodajalni.

Količina: 3-4 porcije / Čas priprave: 90 minut / Zahtevnost: 2 od 5

Sestavine za marinado:

  • 500 g piščančjih prsi
  • 3 žlice navadnega jogurta
  • 1 žlička soka limone
  • 1 žlička mlete kumine
  • 1/3 žlička mletega cimeta
  • 3 ščepci kajenskega popra
  • 3 ščepci mletega temnega popra
  • 1/2 žlička mletega ingverja
  • 2 žlički soli
  • 1 žlička mlete rdeče paprike

Sestavine za omako:

  • 1 žlica masla
  • 2 nasekljana česna
  • 1 žlička rdeče mlete paprike
  • 2 dl paradižnikove mezge
  • 1/2 žličke garam masale
  • 1 žlička soli (po okusu na koncu priprave)
  • 2 dl sladke ali kokosove smetane
  • 1/2 žličke mlete kumine
  • peteršilj

Priprava:

  1. V skledi skupaj zmešamo vse sestavine za marinado.
  2. Piščančje meso narežemo na 2-3 cm velike koščke in ga damo v skledo z marinado. Dobro premešamo, da so vsi koščki pokriti z marinado. Pokrijemo s folijo in postavimo na hladno za vsaj 1 uro.
  3. Meso vzamemo iz hladilnika 30 minut pred peko.
  4. Medtem pripravimo omako.
  5. V večji ponvi stopimo maslo in njem popražimo nasekljan česen.
  6. Dodamo kumino, papriko, garam masalo in premešamo.
  7. Prilijemo paradižnikovo omako in smetano za kuhanje. Premešamo in kuhamo na zmernem ognju 15-20 minut, da se omaka zgosti.
  8. V drugi ponvi segrejemo olje in na njem popražimo marinirano meso.
  9. Popečeno meso prestavimo v ponev z omako in po okusu začinimo s soljo in poprom.
  10. Na nizkem ognju kuhamo še 5-10 minut in postrežemo.

Nasveti:

Priporočene priloge: riž, naan kruh, lahko tudi lepinje, tortilje ali preprosto kruh

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi