Piščanec z mocarelo v pečici

Piščančja prsa, okusna mocarela in trdi sir za ribanje, jušna osnova. Vse to v eni posodi in pečici. Recept, ki je izjemno preprost in hitro pripravljen. Rezultat je samostojna jed, ki ji po želji dodaj še priljubljeno prilogo ali na žaru popečeno zelenjavo.

Za 4 osebe

  • 500 g piščančjih prsi *
  • 3 drobno nasekljani stroki česna
  • 200 g naribane mocarele
  • 50 g naribanega parmezana ali podobnega trdega sira *
  • 2 dl piščančje ali zelenjavne jušne osnove
  • 0,5 dl oljčnega olja
  • na manjše kocke narezani 2 rezini kruha ali krutoni
  • 5 g soli

Postopek

  • uporabi pekač ali posodo, primerno za pečico
  • vanj vlij oljčno olje in jušno osnovo, dodaj sol in česen
  • položi kose mesa in jih prekrij s polovico naribane mocarele
  • razporedi na kocke narezan krih
  • nato posuj z drugo polovico mocarele
  • na koncu posuj še parmezan
  • peci 50 minut pri 180 stopinjah Celzija

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi