Frtalja je enostavna domača jed, ki je hitro pripravljena in omogoča porabo ostankov zelenjave ali mesa, ki je v hladilniku. Pripravi to krasno pizza različico frtalje z bučkami in navduši domače.

Sestavine za frtaljo:

  • 7 jajc
  • 2 dl mleka
  • 50 g moke
  • polovica bučke
  • mlada čebula ali por
  • 50 g ribanega sira
  • origano
  • sol
  • pelati
  • mozzarella

Priprava pizza frtalje z bučkami:

  1. razžvrkljaj jajca z mlekom, dodaj moko, sol, origano in nariban sir
  2. operi in nareži bučke in mlado čebulo na manjše koščke in jih dodaj k mešanici za frtaljo, premešaj
  3. ponev premaži z maslom in vlij maso, peci dokler frtalja ni lepo rjava na spodnji strani, obrni in popeci še na drugi strani
  4. na koncu povrh frtalje dodaj še pelate in mozzarello in peci v pečici pri 180 °C na žar funkciji toliko časa, da sir lep porjavi
  5. če nimaš ponve, ki jo lahko uporabiš v pečici frtaljo prej premakni na pekač

Naj ti tekne!