Presna različica panna cotte je nekaj, kar se splača poskusit. Pripravljena iz indijskih oreščkov, agavinega sirupa in agarja, z dodatkom jagod in bazilike. Božansko razvajanje tvojih brbončic.

Sestavine:

  • 100 g indijskih oreščkov
  • 2 dl vode
  • 3 žlice agavinega sirupa
  • žlička agar agarja
  • 100 g jagod
  • 30 g sveže bazilike

Priprava:

  1. indijske oreščke namočimo za 4 ure
  2. v blenderju do gladkega zmešamo indijske oreščke, vodo in agavin sirup
  3. v posodi ločeno pripravimo agar tako, da v 0,5 dl vode primešamo žličko agarja v prahu in segrevamo do vretja
  4. mešanico agarja nato prilijemo v blender k mešanici indijskih oreščkov in dobro premešamo
  5. vlijemo v kozarčke
  6. jagode operemo in spasiramo, zraven dodamo nasekljano baziliko in po okusu še sladkamo
  7. jagodni preliv prelijemo čez panna cotto in shranimo v hladilnik

Dober tek!