Profiteroli

Profiteroli

Profiteroli so sladica, pripravljena iz paljenega testa. Verjetno so najbolj priljubljeni za pripravo princes krofov. Lahko jih tudi nadevaš z različnimi kremami, obliješ s čokolado ali pripraviš krokenbuš 😉 Priprava je enostavna zato le zavihaj rokave in poskusi.

Profiteroli

Sestavine za paljeno testo:

  • 500 ml vode
  • 250 g moke
  • 220 g masla
  • 8 jajc
  • ščep soli

Priprava profiterolov:

  1. za paljeno testo v posodi segrej vodo in maslo, dodaj sol
  2. odstavi iz štedilnika in postopoma vmešavaj moko, vsakič dobro premešaj, da ne bo grudic
  3. testo segrevaj toliko časa, dokler ne odstopi od dna posode in ga ohladi
  4. testu dodajaj jajce po jajce in vsakič dobro premešaj, dokler se jajce popolnoma ne vpije v testo
  5. v dresirno vrečko nadevaj testo in na pekač, obložen s peki papirjem nabrizgaj enakomerne, manjše kupčke
  6. pečico segrej na 220 °C in jih peci 25-30 minut (dokler nekoliko ne porjavijo)

Profiterole lahko nadevaš z vanilijevo ali kakšno drugo kremo. Pripraviš lahko tudi princes krofe.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi