Šampinjoni na žaru s kajmakom, rikoto in čilijem

Šampinjoni na žaru s kajmakom, rikoto in čilijem

Še ena izmed vegetarijanskih idej za žar sezono. Gobice najbolje izpadejo pripravljene na žaru, dobro pa se počutijo tudi v pečici. Kajmak, rikota in čili se izvrstno dopolnjujejo s šampinjoni. Razvajaj sebe in bližnje.

Šampinjoni na žaru s kajmakom, rikoto in čilijem

Sestavine za 3 osebe:

  • 500 g svežih šampinjonov
  • 100 g kajmaka
  • 100 g rikote
  • čili ali nasekljani feferoni
  • sol po potrebi
  • olje

Priprava:

  1. šampinjone očisti in odstrani peclje (te prihrani za kakšen drug recept – namazi, omlete …)
  2. v skledi zmešaj rikoto, kajmak in čili
  3. po potrebi dodaj sol
  4. gobice spodaj namaži z oljem in postavi na žar za nekaj minut

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi