Segedin golaž je jed, ki morda še najbolj diši pozimi in v času praznikov. Priprava je tako preprosta, da ni kaj veliko za čakati, jed pa zdrži na hladnem več dni. Mnogi menijo, da je naslednji dan še najboljša. Kislo zelje, svinjsko meso, začimbe.

 

Sestavine

  • 500 g svinjskega mesa
  • 500 g kislega zelja
  • 0,5 dl paradižnikove mezge
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • 1 žlica mlete sladke paprike
  • sol, poper
  • kumina
  • lovorjev list
  • olje

 

Postopek

  • meso nareži na 2 cm velike kocke
  • popraži nasekljano čebulo in meso na olju
  • po 10 minutah dodaj nasekljan česen in papriko, zalij s paradižnikovo mezgo
  • dodaj ostale sestavine in soli ter popraj po okusu
  • zalij z vodo tako, da bodo vse sestavine prekrite (cca 1 liter)
  • kuhaj še 40 minut na zmerni temperaturi