Vsi hočemo brownije, ki se kar stopijo v ustih. Mehka sredica, hrustljava skorja in 100 % čokoladna izkušnja. Kaj še čakaš? Ta recept bo med tvojimi priljubljenimi.

Sestavine za 6 brownijev:

  • 200 g temne čokolade
  • 100 g masla
  • 150 g rjavega sladkorja
  • 180 g kristalnega sladkorja
  • 85 g bele moke (tip 500)
  • 3 jajca
  • 3 žlice kokosovega olja
  • pol žličke soli
  • polovico zavojčka pecilnega praška

Priprava:

  1. moko in pecilni prašek presej v večjo skledo, dodaj sol
  2. na vodni kopeli stopi čokolado, maslo in kokosovo olje
  3. k stopljeni čokoladi primešaj najprej sladkor in mešaj, da se čimbolj raztopi
  4. nato dodaj še jajca in dobro mešaj približno eno minuto
  5. tekočo zmes prilij k mešanici moke in premešaj
  6. pečico segrej na 180 °C
  7. kvadratni pekač dimenzij 20 x 20 cm v celoti pokrij s papirjem za peko (tudi robove)
  8. maso za brownije vlij v pekač in postavi v pečico za 35-40 minut
  9. počakaj 20 minut, da se ohladijo in postrezi

Dober tek!