Sočen jaffa kolač

Sočen jaffa kolač

Sočen jaffa kolač je izvrstno pecivo za zabavo, posebne priložnosti ali za crkljanje po osmi zvečer. Pripraviš lahko tudi večjo količino in bo brez težav počakal nekaj dni v hladilniku.

Sočen jaffa kolač

Sestavine za biskvit:

  • 2 jajci
  • 125 g moke
  • 125 g kristalnega sladkorja
  • 0,5 dl rastlinskega olja
  • 0,5 dl mleka
  • pol zavojčka pecilnega praška
  • vanilijev sladkor

Sestavine za pomarančni žele:

  • sok petih pomaranč
  • sok ene limone
  • 6 žlic sladkorja
  • 12 g agar agar

Sestavine za čokoladni mousse:

  • 85 g čokolade
  • 1 list želatine
  • 180 ml smetane

Priprava pomarančnega želeja:

  1. pomaranče in limone ožemi in precedi
  2. vmešaj sladkor in premešaj
  3. vmešaj še agar agar, premešaj, segrej do vretja, zmanjšaj ogenj in kuhaj še 2 minuti
  4. vlij v kvadraten model 30 x 30 cm
  5. postavi v hladilnik, da se strdi (vsaj eno uro)

Priprava biskvita:

  1. jajca in sladkor penasto vmešaj
  2. dodaj še olje, mleko in dobro premešaj
  3. moko presej skupaj s pecilnim praškom, dodaj vanilijev sladkor in prelij z mokrimi sestavinami
  4. dobro premešaj in vlij v kvadraten pekač (30 x 30 cm) prekrit s papirjem za peko
  5. peci 20 minut pri 180 °C
  6. odstrani iz pekača in pusti, da se ohladi

Priprava čokoladnega moussea:

  1. nad vodno kopeljo stopi nadrobljeno čokolado in 30 ml smetane
  2. preostalih 150 ml smetane stepi do srednje čvrstih vrhov
  3. počakaj, da se čokolada ohladi na sobno temperaturo in jo nežno vmešaj k smetani s spatulo

Sestavi kolač:

  1. biskvit prereži vzdolž po polovici z nazobčanim nožem
  2. na prvo plast biskvita razporedi pomarančni žele
  3. čez žele namaži mousse
  4. nato pa še pokrij z drugo polovico biskvita
  5. kolač lahko razrežeš takoj, ali pa ga pustiš v hladilniku čez noč, da se usede
  6. obe plasti biskvita lahko dodatno še namočiš z mešanico pomarančnega soka in pomarančnega likerja
  7. razreži na kocke in postrezi

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi