Špageti bolognese po vegetarijansko

Špageti bolognese po vegetarijansko

Poznaš tisti občutek, ko ti zadišijo testenine in preprosto moraš na porcijo odličnih špagetov? Pripravi si špagete bolognese po vegetarijansko. Omaka je enostavna za pripravo, lahko jo pripraviš tudi v večjih količinah in jo hraniš v hladilniku nekaj dni.

Špageti bolognese po vegetarijansko

Sestavine:

  • 500 g špagetov
  • 3 dl pasiranih paradižnikov
  • 1 rdeča čebula
  • 2 stroka česna
  • nariban korenček
  • en na kocke nasekljan paradižnik
  • 150 g sojinih kosmičev
  • 2 žlički origana
  • 2 žlički bazilike
  • olivno olje
  • kajenski poper po okusu

Priprava:

  1. segrej 7 dl vode do vretja, dodaj sol ali zelenjavno jušno osnovo; z njo prelij sojine kosmiče in pusti stati 10 minut
  2. na drobno nasekljaj čebulo in jo v ponvi prepraži, proti koncu dodaj še nasekljan česen (pazi, da se ne prismodi)
  3. zalij s pasiranimi paradižniki, dodaj origano, baziliko, nariban korenček in olivno olje ter na hitro pokuhaj
  4. Odcedi sojine kosmiče in jih dodaj skupaj s paradižnikom k omaki
  5. na majhnem ognju kuhaj še približno deset minut
  6. vmes pa pristavi še vodo za špagete in jih skupaj po navodilih

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi