Špinačno česnova fritata

Špinačno česnova fritata

Špinačno česnova fritata je odlična različica neštetih zelenjavnih fritat. Fritate so resnično praktična jed, saj so pripravljene hitro in enostavno, poleg tega lahko v jed vključimo skoraj vse kar nam ostane v hladilniku.

Špinačno česnova fritata

Špinačno česnova fritata je super izbira, ko imamo na zalogi svežo špinačo. Špinača dostavi potreben paket vitaminov, jajca poskrbijo za beljakovine in čičerika za ogljikove hidrate. Fritata lahko stoji kot samostojna jed za zajtrk, kosilo in večerjo. Če smo lačni lahko poleg postrežemo še solato, pečen krompir, popečen kruh,.. Možnosti je veliko.

Količina: 2 osebi / Čas priprave: 20 minut / Zahtevnost: 1 od 5

Sestavine:

  • 200 g špinače
  • 4 jajca
  • ½ nasekljane čebule
  • 2 stroka nasekljanega česna
  • 0,5 dl mleka
  • 20 g trdega sira za ribanje *
  • 50 g kuhane čičerike
  • sol in poper
  • 2 žlici olja

Postopek:

  1. Pečico segrejemo na 180°C.
  2. Špinačo očistimo in v vreli vodi blanširamo 2-3 minute.
  3. Kuhano špinačo dobro odcedimo in nasekljamo.
  4. Uporabimo ponev primerno za pečico in v njej segrejemo olje.
  5. Na segretem olju prepražimo na drobno nasekljano čebul0.
  6. Ko se čebula zmehča in postekleni, dodamo na drobno nasekljan česen.
  7. Česen pražimo par minut nato dodamo špinačo in čičeriko ter pražimo še nekaj minut.
  8. Vmes v ločeni posodi rahlo stepamo jajca, nato jim dodamo mleko in nariban parmezan. Premešamo ter solimo in popramo po okusu.
  9. V ponev s špinačo sedaj zlijemo jajčno zmes in na zmernem ognju kuhamo 3-5  minut.
  10. Nato ponev prestavimo v segreto pečico za 10-15  minut. Dolžina peke je odvisna tudi od pečice.
  11. Pečena fritata bo puhasta a čvrsta.

Nasveti:

Fritatto lahko postrežemo s kepico kisle smetane.

Namesto ribanega sira lahko dodamo feto ali kozji sir.

Lahko jo dodatno začinimo še z baziliko ali peteršiljem.

Fritatto lahko hranimo v hladilniku do naslednjega dne.

Poskusi še zeleni basmanti riž in brazilski smoothie.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi