Stročji fižol v pečici s skuto IN mandljevim maslom
Stročji fižol je nabit s hranilnimi snovmi, hkrati ima pa relativno nizko kalorično vrednost. V družbi skute, smetane in mandljevega masla pa se bodo z vaše pečice razširile resnično omamne dišave.
Sestavine za 3 osebe
- 500 g stročjega fižola
- 100 g skute
- 4 jušne žlice mandljevega masla
- 1 dl sladke smetane
- 1 jajce
- pol žličke muškatnega oreščka
- sladka paprika
- sol
Priprava
- stročji fižol očisti in v vreli vodi kuhaj 7-10 minut
- omako pripraviš tako, da zmešaš skuto, mandljevo maslo, jajce, smetano in muškatni orešček
- v pekaču razporedi stročji fižol, premaži z omako in rahlo premešaj
- povrh posipaj še sladko papriko v prahu
- peci 15-20 minut v pečici pri 200 °C