Stročji fižol v pečici s skuto IN mandljevim maslom

Stročji fižol je nabit s hranilnimi snovmi, hkrati ima pa relativno nizko kalorično vrednost. V družbi skute, smetane in mandljevega masla pa se bodo z vaše pečice razširile resnično omamne dišave.

Sestavine za 3 osebe

  • 500 g stročjega fižola
  • 100 g skute
  • 4 jušne žlice mandljevega masla
  • 1 dl sladke smetane
  • 1 jajce
  • pol žličke muškatnega oreščka
  • sladka paprika
  • sol

Priprava

  • stročji fižol očisti in v vreli vodi kuhaj 7-10 minut
  • omako pripraviš tako, da zmešaš skuto, mandljevo maslo, jajce, smetano in muškatni orešček
  • v pekaču razporedi stročji fižol, premaži z omako in rahlo premešaj
  • povrh posipaj še sladko papriko v prahu
  • peci 15-20 minut v pečici pri 200 °C

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi