Svinjski medaljon v omaki

Vrhunski medaljoni so pripravljeni v 15 minutah. Dodaš še prilogo, riž, krompir ali kaj tretjega. Uživaš.

Sestavine za dva

Postopek

  • na vročem oljčnem olju pečemo medaljone
  • najprej naj karamelizirajo na obeh ploskvah, nato temperaturo malce zmanjšamo in previdno pečemo še približno 10 minut (odvisno od debeline medaljona)
  • vmes jih solimo po obeh straneh
  • medaljoni so pečeni, ko so v sredini še rahlo rožnati
  • pečene položimo na toplo površino, da se sokovi v mesu umirijo
  • vmes pripravimo omako
  • olju in sokovom v ponvi, kjer se je peklo meso, dodamo vodo in maslo, naj zavre, z omako prelijemo meso in prilogo

* Partner SKETA.si in Presno.si je družba Mercator

Narežemo na približno 2-3 cm debele medaljone
Pečen medaljon je v sredici še rahlo rožnat

Poskusi tudi

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi