Vanilijeva pita s skuto in kardamomom

Vanilijeva pita s skuto in kardamomom

Vanilijeva pita je izjemna poslastica. Okusi in dišave ter kakovostni mlečni izdelki so dejavniki, ki to pito naredijo izjemno. Uporabljeni so slovenska skuta, kisla smetana in navadni jogurt vsi z znakom »Izbrana kakovost – Slovenija«. Ta zagotavlja slovensko surovino in večjo svežost, ki je tudi posledica kratkih transportnih poti med pridelovalci in mlekarnami.

Vanilijeva pita s skuto in kardamomom

Vanilijeva pita s skuto in kardamomom je prava poslastica. Lahkotna, osvežilna in aromatična sladica, ki je povrh vsega še sila enostavna za pripravo.

Sestavine za vanilijevo pito:

  • 150 g moke
  • 100 g sladkorja
  • 500 g skute
  • 4 dl jogurta
  • 1 dl kisle smetane
  • 1 jajce
  • 3 jž medu
  • 1 pecilni prašek
  • 2 čž vanilije v prahu
  • 1/2 čž kardamoma
  • 1 ščepec soli

Postopek priprave:

  • sestavine zmešaš
  • uporabiš tortni model premera 24 cm
  • pečeš 50 minut pri 170 C
  • ohlajeno posuješ s sladkorjem v prahu in kakavom

Izbrana kakovost – Slovenija

Mleko in mlečni izdelki lahko pridobijo znak »izbrana kakovost – Slovenija« šele, ko jim kontrolni organi dodelijo certifikat, ki dokazuje, da ti izdelki izpolnjujejo prav vse pogoje sheme »izbrana kakovost«. Za mleko in mlečne izdelke, ki so opremljeni s tem zaščitnim znakom, velja da je izdelek v celoti pridelan in predelan v Sloveniji in da vsebuje zgolj in samo slovensko mleko ter izpolnjuje še dodatne zahteve, ki zagotavljajo višjo kakovost.

Poskusite tudi savinjsko kremšnito.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi