Veganski čokoladni cupcakesi z matcho

Veganski čokoladni cupcakesi z matcho

Luštni, simpatični, čokoladni in veganski cupcakes. Kdo jih ne bi maral, ko pa tako simpatično izgledajo. Posip matche v prahu čokoladi doda mešanico prijetne svežine in globine.

Veganski čokoladni cupcakesi z matcho

Sestavine za cupcakes:

  • 200 g moke
  • 120 g sladkorja
  • 40 g kakava v prahu
  • 2,4 dl rastlinskega mleka
  • 6 jž olja
  • jž jabolčnega kisa
  • čž pecilnega praška
  • 1/2 čž sode bikarbone
  • čž cimeta v prahu
  • ščep soli
  • jž matche

Sestavine za čokoladno kremo:

  • 230 g temne čokolade
  • 1,2 dl rastlinskega mleka
  • 120 ml stopljenega kokosovega olja
  • 220 g sladkorja v prahu

Priprava veganskih čokoladnih cupcakesov z matcho:

  1. zmešaj moko, sladkor, kakav v prahu pecilni prašek, sol, cimet in sodo bikarbono
  2. ločeno zmešaj rastlinsko mleko in kis, ko se sesiri dodaj še olje in vse skupaj dodaj k suhim sestavinam
  3. zmes dobro premešaj in vlij v modelčke za muffine, odvisno od velikosti modelčkov, količina zadošča za 9 – 12 cupcakesov
  4. peci 20 – 25 minut pri 180 °C, vmes preveri z zobotrebcom ali nožem (ta mora priti iz testa suh)

Postopek za kremo

  1. segrej rastlinsko mleko in v njemu stopi čokolado
  2. dolij stopljeno kokosovo olje in dobro premešaj
  3. vmešaj še sladkor v prahu in stepaj kremo
  4. postavi v hladilnik za približno 20 minut
  5. kremo s pomočjo dresirne vrečke nabrizgaj na cupcakse
  6. posipaj z matcho v prahu

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi