Ramen je poslastica, ki prihaja iz daljne Japonske. Mešanica juhe, zelenjave, ponavadi mesa in rezancev je resnična poslastica, ki nasiti in zadovolji vse čute. Zelenjavni miso ramen te ne bo razočaral. Poskusi.

Sestavine za zelenjavni miso ramen:

  • Polovica hokkaido buče
  • En korenček
  • Tretjina pora
  • Ena čebula
  • Strok česna
  • 100 g gobic
  • 100 g sojinih kalčkov
  • Dve gnezdi rezancev
  • 4 žlice miso paste
  • 2 žlici sojine omake
  • 2 žlici sezame

Priprava:

  1. Bučo olupi in nareži na manjše kocke
  2. Čebulo, česen in por nasekljaj
  3. Korenček nareži na tanke trakove
  4. V ponvi prepraži čebulo, česen in por, dodaj narezano bučo, gobice in korenje
  5. Dodaj sojino omako in praži pet minut
  6. Nato vmešaj še sojine kallčke in premešaj
  7. Rezance daj v vrelo vodo, kuhaj dve minuti in odcedi
  8. Segrej 7 dl vode skoraj do vretja in vmešaj miso pasto
  9. V skodelo dodaj najprej miso juho, nato mešano zelenjavo in poleg še rezance
  10. Posipaj s sezamom in postrezi

Dober tek!