Zeljna pita z mesom

Zeljna pita z mletim mesom

Zeljna pita z mletim mesom je odlična alternativa lazanji. Pito zlagamo po plastehOdlična mesna pita s svežim zeljem, kislo smetano, jajci, mocarelo in povsem enostavno pripravo.

Zeljna pita z mesom

Količina: 6 porcij / Čas priprave: 60 minut / Zahtevnost: 2 od 5

Sestavine:

  • 2 žlici olja
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 300 g mletega mesa
  • 50 ml sojine omake
  • 100 ml paradižnikove mezge
  • sol in poper po okusu
  • 1/2 zeljne glave
  • 3 jajca
  • 400 m/g kisle smetane
  • 200 g naribane mocarele
  • 1 paket vlečenega testa (7 listev)
  • maslo ali sprej za namastitev pekača

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 180 °C in pripravimo pravokoten pekač (20 x 30 cm). Pekač premažemo z oljem/maslom.
  2. Čebulo in česen drobno sesekljamo.
  3. V večji ponvi segrejemo olje in na njem popražimo čebulo do zlate barve. Dodamo česen in pražimo dobro minuto.
  4. Dodamo mleto meso in pražimo toliko časa, da se meso karamelizira.
  5. Prilijemo paradižnikovo mezgo in sojino omako. Začinimo s soljo in poprom po okusu.
  6. Zelje narežemo na tanke rezine in ga dodamo v ponev. Premešamo in kuhamo še 5 minut.
  7. V ločeni skledi skupaj zmešamo kislo smetano in jajca. Pustimo ob strani.
  8. V pripravljen pekač položimo tri plasti vlečenega testa. Vsako plast premažemo z oljem.
  9. Testo prelijemo s tretjino mešanice s kislo smetano.
  10. Sedaj dodamo polovico zeljno-mesnega nadeva.
  11. Čez potresemo tretjino naribanega sira.
  12. Nadev pokrijemo z dvema listoma vlečenega testa, vsak list premažemo z oljem.
  13. Testo prelijemo z drugo tretjino mešanice s kislo smetano.
  14. Dodamo preostalo polovico zeljno-mesnega nadeva.
  15. Čez potresemo drugo tretjino naribanega sira.
  16. Pokrijemo z dvema listoma vlečenega testa, vsak list premažemo z oljem.
  17. Prelijemo s preostalo količino kisle smetane in naribanega sira.
  18. Pečemo 30-35 minut pri 180 °C. Temperaturo pečice dvignemo na 200 °C in pečemo še 5-10 minut.

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi