Odlična mesna pita s svežim zeljem, kislo smetano, jajci, mocarelo in povsem enostavno pripravo.

Sestavine za 6 porcij

  • 3 jajca
  • 4 dl kisle smetane
  • 200 g naribane mocarele
  • 300 g mletega mesa
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1/2 zeljne glave
  • 0,5 dl sojine omake
  • 1 dl paradižnikove mezge
  • sol in poper
  • 1 paket vlečenega testa (listi)
  • maslo ali sprej za namastitev pekača

 

Postopek

  • nasekljaj čebulo in česen
  • čebulo prepraži na olju, dodaj česen, minuto za tem pa še mleto meso
  • praži, dodaj mezgo, sojino omako, sol in poper po okusu
  • zelje na tanko nareži, dodaj v popraženo mleto meso
  • premaži pekač z maslom ali pošpricaj s sprejem za peko
  • razporedi 3 liste vlečenega testa, pošpricaj ga z malce olja
  • zmešaj kislo smetano in jajca
  • prelij četrtino zmesi po testu
  • razporedi polovico mletega mesa in zelja
  • posuj s tretjino naribanega sira
  • pokrij z 2 listoma vlečenega testa, pošpricaj z oljem
  • sledi četrtina zmesi smetane in jajc, nato druga polovica mesa z zeljem in druga tretjina sira
  • spet dve plasti testa, olje, preostanek sira in zmesi jajc ter kisle smetane
  • pečeš pri 200 C približno 40 minut. Po potrebi temperaturo po 25 min zmanjšaj na 160 C