Krasna, sveža in polna okusa. Juha s pečenim koromačem in cvetačo je obogatena z okusi kopra, limone in kurkume. Vse skupaj pa lepo zaokroži hrustljava, v pečici pečena čičerika. Prava veganska poslastica, polna vitaminov.

Sestavine za 3 krožnike slastne juhe:

  • 1 koromač
  • pol glave cvetače
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 1 limona
  • 300 g kuhane čičerike
  • 8 dl zelenjavne jušne osnove
  • 2 žlici kurkume
  • 4 žlice olivnega olja
  • 2 žlički soli (oziroma po okusu)
  • žlička kopra

Priprava:

  1. koromač in cvetačo nareži na srednje velike kose in jih popeci v pečici; 30 minut pri 200 °C
  2. drobno nasekljaj čebulo in česen
  3. v loncu segrej olivno olje in zlato prepraži čebulo, nato dodaj še česen in ga praži dobro minuto
  4. dodaj pečen koromač in cvetačo in ju malenkost popraži
  5. prilij zelenjavno jušno osnovo, dodaj koper, sol kurkumo; premešaj
  6. kuhano čičeriko razporedi po pekaču in jo daj v pečico za 25 minut pri 180 °C (ventilacijsko)
  7. s paličnim mešalnikom do gladkega premešaj juho in dodaj še sok ene limone (pokušaj, odvisno od limon je lahko dovolj tudi pol limone)
  8. juho postrezi s pečeno čičeriko

Dober tek!