Cvetačo združimo z zelenimi šparglji in pripravimo lahko jed, ki je primerna kot predjed ali glavna jed. Priprava bo skupaj s peko vzela eno uro.

Gratinirana cvetaca in sparglji

Sestavine

  • 1 majhna cvetača
  • 1 navaden jogurt
  • 10 špargljev
  • 1 kisla smetana
  • 2 jajci
  • 150 g mocarele
  • 2 žlički soli

Postopek

  • cvetačo operemo in razdelimo na cvete
  • špargljem odstranimo olesenel del in spodnjo tretjino olupimo z lupilcem
  • v posodi zmešamo jajci, kislo smetano, jogurt, dve čajni žlici soli in nariban sir
  • v manjšo posodo za pečenje postavimo cvetačo in šparglje, prelijemo s prelivom
  • izberite takšno posodo, da bo preliv prekrival vsaj polovico zelenjave
  • pečemo 50 minut pri 180 stopinjah Celzija

Več o ugodnih lastnostih špargljev preberite tukaj.

Več o cvetači pa tukaj.

Zraven sem si privoščil kozarec belega pinota iz Ormoža. 

 

 

Tvoja ocena šteje