Ljubim sadje in zelenjavo. Ko začutim, da potrebujem dodatno energijo in svežino, je moja prva izbira košarica s sadjem. Sokove imam še raje, saj so priročni in nudijo mešanice okusov različnega sadja. Imam pa tudi svoje tri favorite.

 

Jabolka

Priročna malica. Okoli 100 kalorij ima jabolko, dolgo zdrži, očistiš, zagrizneš. Vlaknine, vitamini in  pestrost okusov. Jabolka rad tudi sočim v kombinaciji s pomarančami, bananami in korenčkom. Jabolka so super pomoč pri dietah pa še vitaminov imajo precej. Jabolko skoraj nikoli ne spustim po malici, saj osveži dah, očisti tudi zobe in je hkrati zdrava sladica.

Pomaranče

Zakaj prav te? Ker so na voljo ves čas. Ker so zavite v olupek. Zaradi njega so priročne, notranjost je varna. Samo olupiš ali sočiš in uživaš. Citrusi mi vedno že z vonjem pričarajo poletje. Kakorkoli že, pomaranče so vir tako zdravja kot tudi dobrega počutja. Sočim jih samostojno, ker mi je takšen okus daleč najboljši. Včasih sok pomaranč dodam še ostalim sokovom, da oplemeniti in razvedri okus.

Ingver

Sadje ali zelenjava? Popolna reč. Pikanten, osvežilen, v sokovih poskrbi za tisto piko na i. Svež je dober tudi sam po sebi. Ko se ga navadiš, imaš koren ingverja vedno nekje pri roki. Pripraven tudi v kulinariki, kot dodatek sladicam, juham. Ingver se obnese tudi v času prehladov in poskrbi za še boljšo prebavo.

Lepota sokov je, da jih lahko kombiniramo, dodajamo začimbe, mešamo okuse in ko k temu dodamo lastnost sadja, da je lahko vsak sadež zase, odkrijemo vso pestrost narave v kozarcu. Dober sokovnik in blender sta koristna pripomočka v vsaki kuhinji.

Ker pa ju vedno ne moremo imeti s sabo priporočam nakup kakovostnih sokov brez dodanega sladkorja in konzervansov.

SKETA.si priporoča sokove in smutije Rauch Fresh.

 

(AD)

 

Tvoja ocena šteje