V času dopustov imamo več časa za razmišljanje o dobrem zajtrku. Zbrali smo 5 jedi, ki so enostavne, a slastne. Primerne so tudi za dopustniško okolje, kjer nimamo vseh kuhinjskih pripomočkov.

Krompirjeva polpeta (hash brown)

Naribaš olupljen krompir, dodaš jajca, čebulo, olje ali maslo in ponev ter nekaj minut. Še največ dela je s krompirjem, a se splača.

Klikni TUKAJ ali na fotko za recept.

Vroči toast z maslom

Kupiš toast, jajca, maslo, sir. Se poigraš ob jutranji kavi in sebe ter bližnje presenetiš z domiselno jedjo. Ko jo pripraviš prvič, jo boš naslednjič z levo roko, v nekaj minutah.

Klikni TUKAJ ali na fotko za recept.

Umešana jajca ali kajgana

Tako slastna pa tako redko na mizi. Trik je v potrpežljivosti in tem, da jajca pravi čas prestavimo na krožnik in tako lažje ostanejo mehka, kremno slastna. Če kajgane še ne poznaš v domači kuhinji, predlagam pravilo 3 poskusov. V tretje bo zagotovo uspelo, vztrajaj!

Klikni TUKAJ ali na fotko za recept.

Čičerika z mocarelo in jajci

Kupiš kuhano čičeriko ali pa jo skuhaš sam. Potrebuješ še jajca, mocarelo, nekaj zelišč in sol.

Tsako dobra jed, da se obnese tudi na piknikih in kot fensi priloga kosila. Splača se jo poskusiti. Pa še priprava vzame le nekaj minut.

Klikni TUKAJ ali na fotko za recept.

Cicerika z jajci in mocarelo 3

Domači namaz s tunino

Domač namaz s tunino in jajci je res enostaven in priročen, ko že več ne vemo, kaj jesti za zajtrk. Odlično se počuti na temnem kruhu, prepečencu, tudi na pogretih tortiljah.

Klikni TUKAJ ali na fotko za recept.

Tvoja ocena šteje