Pet jedi z bučkami, ki jih boste z veseljem pripravili večkrat. Preproste in okusne ideje za recepte.

Pet jedi z bučkami sem nabral skupaj, da vam olajšam odgovor na vprašanje, kaj hudiča početi z vsemi temi bučkami? Sploh kadar so v sezoni nas dobesedno poplavijo. Spodaj je pet slastnih idej, ki so super za vikend razvajanje.

1. Pečene bučke s čilijem, parmezanom in olivnim oljem

Neverjetno kako lahko preprosta ideja popolnoma spremeni jed. Bučke, pripravljene na tak način, so okusne, lahkotne in vedno prepričajo s svojim videzom na mizi. Potrebujete bučke, ki jih zarežete na več rezin (vendar se spodaj še držijo skupaj), potem pa jih posujete s parmezanom, prelijete z olivnim oljem in dodate čili. Super dodatek so tudi rezine slanine.

Pečene bučke s čilijem, parmezanom in olivnim oljem

2. Pizza frtalja z bučkami

Kaj imajo skupnega tradicionalna slovenska frtalja, pizza in bučke? Frtalja je zelo nasitna jed, pripravi jo, razreži na štiri do šest kosov in postreži tudi kot prilogo. Poskusi in preveri 😉

Pizza frtalja z bučkami

3. Veganska torta z bučkami, pistacijami in čokolado

Ta je pa resnično presenečenje. Biskvit narejen iz bučk, brez jajc in masla. Zdrava poslastica za oči in brbončice. Bučke lahko uporabimo tudi za pripravo sladic.

Veganska torta z bučkami, pistacijami in čokolado

4. Bučke v gorgonzolini omaki

Bučke, postrežene s fino gorgonzolino omako in prilogo pečenega krompirja. Mmm, božansko! Bela gorgonzolina omaka je nekaj, kar vam zagotavljam, da boste pripravili večkrat in pri različnih jedeh. Super je tudi za obogatitev testenin.

Bučke v gorgonzolini omaki

5. Hrustljave blazinice s kajmakom, bučkami in šampinjoni

Kupiš listnato testo, naribaš bučke, dodaš šampinjone, kajmak in por, ponoviš in posipaš s sezamom. Rezultat je fantastičen. A ni preprosto?

Hrustljave blazinice s kajmakom, bučkami in šampinjoni

Poskusite tudi bučke z mletim mesom, mocarelo in zelenjavo ter bučkine špagete s curryjem.

Dober tek!

 

 

Tvoja ocena šteje