Avokado je izjemno priljubljen sadež, ki zmore pričarati veliko kulinaričnih užitkov. Ne samo to, vsebuje tudi ogromno koristnih sestavin in je za povrhu na voljo vse leto.

Guacamole

Svež in enostaven guacamole je resnično hitro pripravljena dobrota. Kadar ne veš kam z avokadom pripravi to okusno omako, ki se poda praktično k vsakemu prigrizku. Postrezi ga svežega, lahko pa zdrži tudi nekaj dni v hladilniku.

Pečen avokado z jajcem

Avokado kot prigrizek na drugačen način, z jajcem in v pečici. Po želji lahko temu prigrizku dodaš še nariban sir.

Piščanec z avokadom

Hitro kosilo ali večerja, vse je nared v 15 minutah. Potrebuješ le piščančje meso, tortiljo, jogurt, kislo smetano, nekaj solate, ketchup, avokado, sir in limono. Seveda pa lahko tudi kaj dodaš ali odvzameš. Dober tek!

Tuna z avokadom

Bolj enostavno res ne gre. Nož, deska, avokado, sol, poper in pločevinka tune. Nastal bo slasten namaz za toaste, kruh in tortilje.

Quiche z avokadom in piščancem

Slana pita, quiche, s piščancem in avokadom. Odlična, ko je topla, slastna še dan potem. Piščančje meso lahko nadomestiš po želji. Tudi mleto in prepraženo goveje meso se obnese super. Priprava morda izgleda zahtevnejša, a ni, če jo poenostavimo na tri postopke – pripravo testa, pripravo mesa (praženje), sestavljanje pite in peka.

Tvoja ocena šteje