Zmanjkalo idej za špagete? Brez skrbi, pet enostavnih jedi s špageti je pripravljenih. Izberi svoje in si jih privošči še danes.

Cacio e Pepe

Med bolj enostavnimi recepti s špageti je tradicionalni Cacio e Pepe, ki terja zelo malo sestavin, sol, poper, parmezan. V tem primeru pa smo mu dodali še tartufato. Če vam ni všeč jo preprosto izločite iz recepta.

 

Špageti Puttanesca

Značilna italijanska jed z juga apeninskega polotoka s sestavinami, ki so tam “doma”.  Inčuni, olive, kapre, česen in paradižnik. Omako lahko pripraviš tudi brez feferonov, ponekod preskočijo tudi inčune in si tako pripravijo vegetarijansko jed. Idealno s špageti, dobro pa tudi z ostalimi testeninami. Priprava je res enostavna in terja 15 minut tvojega časa.

 

Karbonara

Klasika testenin. Špageti, hamburška slanina, smetana, olivc, sol, peteršilj, poper, jajca, parmezan…

Bolognese po vegetarijansko

Poznaš tisti občutek, ko ti zadišijo testenine in preprosto moraš na porcijo odličnih špagetov? Pripravi si špagete bolognese po vegetarijansko. Omaka je enostavna za pripravo, lahko jo pripraviš tudi v večjih količinah in jo hraniš v hladilniku nekaj dni.

 

Špageti s česnom in oljem

Klasični italijanski špageti, ki so lahko priloga ali glavna jed, po želji pa jim dodaš še čili. Pripravljeni so v 10 minutah.

 

Tvoja ocena šteje