Banane so najbolj priljubljen sadež na našem planetu. Zakaj moramo nujno jesti banane? Izbrali smo ti 5 noro okusnih idej za sladice z banano. Resnično jih moraš poskusiti. Da bo vse lažje, so prav vsi recepti noro enostavni!

Banana s kremo v tortilji

Vsega pet minut potrebuješ, da pripraviš ta slasten prigrizek, ki je hkrati nasitna sladica. Same odlične sestavine, ki jih lahko poljubno nadgradimo po svojem okusu. Že vidiš, kako odlična rešitev je za obiske, ko je potrebno na mizo na hitro postaviti nekaj dobrega, drugačnega?

 

Bananina torta z arašidi

V teh prijetnih časih vsi potrebujemo košček odlične torte. Življenje je takoj lepše.

Ali veš, kako ti banane koristijo? Takoj preberi, da izveš vse skrivnosti banan!

Bananina torta z mandlji, kardamomom in medom

Tortica z omamno banano, dišečim medom in razposajenim kardamomom. Pod vso to dobroto so mleti mandlji, ki ti pričarajo aromo marcipana. V torto bo tvoja vilica prodrla skozi tanko plast pravega kakava in klinčkov. Brez peke. Njam!

 

Bananin sladoled

Doma pripravljen sladoled z banano in smetano. Zmrznjen v modelčkih za lučke ali “na žlico”. Za pripravo potrebuješ zgolj 5 minut in nato še uro ali dve zmrzovanja.

 

Tiramisu z Nutello, kokosom, banano in mandlji

Krepko spremenjen in poenostavljen recept klasičnega tiramisuja je kot hollywoodski film s top igralci. Kokos, banana, Nutella. Čisto ugodje!

5 najbolj klikanih SKETA.si

 

 

 

Tvoja ocena šteje