Kako uporabiti blender na čim več načinov? Tukaj so predlogi. Od slastnih smutijev do palačink, šmorna, juh, stepene smetane in kajgane. Pa še veliko več.

Smoothie

Blender je super za kremne smutije. Tako dobro zmeša sestavine, da ostane le najboljše doživetje. Dobri blenderji zmorejo tudi oreščke in zelenjavo pretovoriti v povsem gladko, kremno strukturo.

Palačinke in šmorn

Maso za palačinke ali šmorn običajno mešamo »na roke« ali z ročnim mešalnikom. Zakaj ne v blenderju? Sestavine bodo noro dobro premešane, krema penasta in palačinke še boljše. Za povrhu lahko v maso tako dodaš še oreščke, začimbe, posoda blenderja pa je običajno zelo pripravna in lahko maso kar iz nje zlivaš v ponev. Ko je vsega konec pa naliješ vodo, pritisneš gumb in 1,2,3 pospraviš vso packarijo. Dobro, a ne?

Kremne juhe

Hladne ali vroče. Vse se zblendajo do popolne kremne strukture. Poskusi s sestavinami, kot so recimo kuhan krompir in ohrovt, dodaj začimbe, pritisni gumb in ustvari nekaj čisto novega. Še namig, otroci včasih potrebujejo malce stimulacije pri zelenjavi. Saj se razumemo, kajne ;)?

Penasto umešana jajca

Poskusi. 3 jajca, malce soli, 10 sekund v blenderju. Ponev s kokosovim oljem. Naj bo vroča. Zmes v ponev in mešaj, nežno, s stilom, brez predaha. Ne prevroče. Manj je več. Tik preden bodo umešana jajca po tvoje pripravljena, zaključi. Do konca se skuhajo v ponvi in na krožniku.

Stepena smetana

Hja, zakaj pa ne? Vliješ smetano, dodaš dodatke, recimo med, pritisneš gumb za nižjo ali srednjo hitrost. Opazuj dogajanje ker je smetana pripravljena v nekaj trenutkih. In spet smo pri tem, da lahko počneš kaj kreativnega. Poskusi s smetano, ki ji dodaš vanilijo, cimet in med. Ali pa takšno, ob kateri bi še Elvis oživel, z arašidovim maslom.

 

SKETA.si priporoča blender Gorenje Nutri Power Blender.

Tvoja ocena šteje