Sladica – pripravili bomo ananasove “ražnjiče”, jih karamelizirali in na koncu posuli z metinim sladkornim prahom ter Nutello z rumom.

Sestavine

  • 1 ananas
  • palčke za ražnjiče
  • 5 jušnih žlic sladkorja
  • šop listov mete
  • 3 žlice Nutelle
  • 0,3 dl ruma

Postopek

  • ananas olupimo, odstranimo olesenelo sredico in meso nasekljamo na kocke
  • pripravimo ananasove ražnjiče – na palčke nasadimo kocke ananasa
  • pekač obložimo z alu folijo in nanjo položimo ananasove ražnjiče
  • posujemo jih s sladkorjem, najprej eno stran, nato zavrtimo ražnjiče za 180 stopinj in posujemo še drugo stran
  • postavimo pod infra grelce vaše pečice, po 10 minutah ražnjiče obrnemo in pečemo še 5 minut (odvisno od pečice)
  • sladkor bo rahlo porjavel, karameliziral
  • odstranimo iz pečice
  • vmes pripravimo metin sladkorni prah – očiščene, suhe in nasekljane liste mete zmiksamo z belim sladkorjem
  • Nutello v mikrovalovki ali nad vodno kopeljo segrejemo, da postane zelo mehka, nato vmešamo rum
  • metin sladkorni prah posujemo po karameliziranih ananasovih ražnjičih, dodamo Nutello z rumom in postrežemo